tdp brochure

Със своите 2888 км от извора до делтата Дунав е втората по дължина река в Европа. Тя свързва богатство от хора, култури и държави.

Величествената река преминава през 10 европейски страни (Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Молдова и Украйна), преди да се влезе в Черно море.

Дунав обединява, разделя, завладява и докосва. Реката е оформила държавите и техните народи - природно, исторически и културно. Всяка част от реката е уникална и излъчва собствена магическа атракция. От впечатляващи природни чудеса до архитектурни свидетели на богато и бурно минало, на очарователни села и оживени метрополиси на брега на река Дунав. Тези изключителни атракции се редуват като наниз от перли.

Кралицата на европейските реки е обещаваща и необикновена туристическа дестинация, която не познава граници и просто чака да бъде открита.

По проекта Transdanube.Pearls е разработена брошура "Discover hidden Pearls along the Danube", която може да изтеглите от следния линк - https://www.donauregion.at/uploads/tx_ooeneucat/TransdanubePearls_web_en150.pdf