Варна обменя опит по SUMP чрез програмата на ЕС "Сътрудничество между градовете за устойчиво градско развитие"

brussels 01

Над 250 представители на местни и регионални власти от цял свят се срещнаха през октомври 2018 г. в Брюксел (Белгия) по време на второто събитие "Международно градско сътрудничество" (IUC).Конференцията даде възможност на делегатите да обсъдят пилотни проекти за устойчиво градско развитие с глобални партньори. Досега са създадени над 60 партньорства между градове чрез програмата IUC.

Градове от Европа и други глобални региони са обединени заедно, като се ангажират съвместно да разработят и реализират пилотни проекти, които подобряват устойчивото развитие на местно и регионално ниво.

Избраните градове ще бъдат подкрепени, за да споделят знанията и добрите практики за устойчиви градски решения. Това ще бъде постигнато отчасти чрез разработването на местни планове за действие, които ще очертаят дейности и пилотни проекти за постигане на осезаеми резултати.

Варна ще обмени опит в развитието на SUMP със Санта Моника, Калифорния. Проектът PROSPERITY, който инициира разработването на SUMP, беше представен от доц. Илиева - представител на партньорската организация по проекта на 9 октомври 2018 г. в Брюксел.

Снимки на линка:
https://www.flickr.com/photos/154237699@N02/albums/72157699076736492>

Предстоящо

POLIS-22

 

Intelligent Transport’s Summit

Лондон 20-21 септември 2023

Мрежа на ENDURANCE в България

bulgaria small

Transdanube.Pearls - Network for Sustainable Mobility along the Danube SRTMP of RUSE REGION

tdp srtmp ruse region

WEB страници на проекти по градска мобилност

smp logo official

epomm

eltis

do the right mix

bump site small