Варна обменя опит по SUMP чрез програмата на ЕС "Сътрудничество между градовете за устойчиво градско развитие"

brussels 01

Над 250 представители на местни и регионални власти от цял свят се срещнаха през октомври 2018 г. в Брюксел (Белгия) по време на второто събитие "Международно градско сътрудничество" (IUC).Конференцията даде възможност на делегатите да обсъдят пилотни проекти за устойчиво градско развитие с глобални партньори. Досега са създадени над 60 партньорства между градове чрез програмата IUC.

Градове от Европа и други глобални региони са обединени заедно, като се ангажират съвместно да разработят и реализират пилотни проекти, които подобряват устойчивото развитие на местно и регионално ниво.

Избраните градове ще бъдат подкрепени, за да споделят знанията и добрите практики за устойчиви градски решения. Това ще бъде постигнато отчасти чрез разработването на местни планове за действие, които ще очертаят дейности и пилотни проекти за постигане на осезаеми резултати.

Варна ще обмени опит в развитието на SUMP със Санта Моника, Калифорния. Проектът PROSPERITY, който инициира разработването на SUMP, беше представен от доц. Илиева - представител на партньорската организация по проекта на 9 октомври 2018 г. в Брюксел.

Снимки на линка:
https://www.flickr.com/photos/154237699@N02/albums/72157699076736492>