Концепцията MaaR представена на CIVITAS 2017

maar civitas2017 annonceДоц. Лучия Илиева разработи и представи на форума CIVITAS 2017 концепцията MaaR на базата на проучвания, направени в Русе по проекта ECCENTRIC.

Мобилността играе все по-голяма роля в оформянето на начина на живот на всички поколения в Европа, определяйки характеристиките и идентичностите както на хората, така и на общностите.

В рамките на секцията "Мобилният живот оформя новата реалност - предизвикателство за социалното приобщаване" беше представена разработка, която подчертава нарастващата разлика между тези, които "имат" и тези, които "нямат" мобилност.

Mobility as a Right (MaaR) - "Мобилността като право" е нова концепция. Представените проучвания, направени в Мадрид, Мюнхен и Русе ще бъдат използвани, за да покажат как мобилността влияе върху начина на живот на най-младите и стари в обществото и как солидарността между поколенията може да бъде положителна сила за справяне с липсата на мобилност.

Loading...

Предстоящо

logo ecomm 2020

Двадесет и третата Европейска конференция за управление на мобилността ще се проведе от 3 юни до 5 юни 2020 г. в Кашкайш, Португалия.

Мрежа на ENDURANCE в България

bulgaria small

Transdanube.Pearls - Network for Sustainable Mobility along the Danube SRTMP of RUSE REGION

tdp srtmp ruse region

WEB страници на проекти по градска мобилност

smp logo official

epomm

eltis

do the right mix

bump site small